Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csavart pizzás rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csavart pizzás rúd

15-15 dkg sima és teljeskiőrlésű liszt
3 ek. olaj
1,5 dl víz
2 dkg élesztő
cukor

Továbbá:

1 tojás
magok
Pizzakrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztős langyos vízben felfuttatjuk, és a tojás és a magokon kívül lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Szögletesre kinyújtjuk, lekenjük pizzakrémmel. Összehajtjuk, lekenjük tojással, megszórjuk magokkal, kissé bele is nyomkodjuk. Megfordítjuk a másik oldalára, azt is lekenjük tojással és megszórjuk magokkal. Felcsíkozzuk, kb. 2 cm szélesre, és megcsavarjuk. Tepsibe tesszük és 200 fokon 12 percig sütjük.

Tálalás

Tízóraira, uzsonnára vagy buliba, gyerekzsúrra tökéletes. Kb. 4 -6 főre elegendő ez a mennyiség, de annyira finom, hogy mi mindig dupla adagot készítünk.

Alternatív elkészítés

Én lenmagot és napraforgómagot szoktam használni. Ha dupla adagot készítesz akkor nyújtás előtt oszd 2 részre, a kisebb darabok jobban kelletik magukat, és a gyerekek is könnyen elfogyaszthatják egyedül.
Csavart pizzás rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!