Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi Pizza

lexy1023 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2974-lexy1023
Házi Pizza
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • fél dl olaj
  • 1 egész tojás
  • só (ízlés szerint)
  • fél cs. élesztő
  • 3 dl tej
  • csipetnyi cukor

Pizza krém

  • 3-5 kis fej vörös vagy lilahagyma
  • ketchup,só, bors,cukor (ízlés szerint)
  • 3 ek. sűrített paradicsom
  • ízlés szerint pizzafűszer és oregánó (kb. 2-3 teáskanálnyi)
  • 1 konzerv paradicsomos bab
lexy1023 lexy1023 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Tészta:
A tejet langyosra melegítem, beleteszem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom, addig egy keverőtálba beleöntöm a lisztet, sót, tojást és olajat, majd hozzáadom az élesztős-cukros tejet, és kézzel jól megdagasztom.
Meleg helyen letakarva 20 percig kelesztem.
Amíg a tészta kel elkészítem a krémet.
Megpucolom a hagymát és felkockázom, majd kevés olajon megdinsztelem, kevés vizet szoktam ráönteni, mert akkor nincs olyan hagyma szag.
Hozzáadom a ketchupot, babot és a paradicsomot, ha összerottyant hozzáadjuk a sót, borsot, cukrot, pizza fűszert és oregánót. Kicsit összefőzöm őket, majd félre teszem hűlni. Aki túl sűrűnek találja, az egy kevés vízzel még főzze tovább.
A tésztát kelés után még egyszer átgyúrom, és két részre osztom, mert két gáztepsire való tészta jön ki ebből az adagból. Kinyújtom és a kizsírozott, lisztezett tepsibe beleteszem. A krémnek a felét ráteszem a tésztára, és erre teszem a feltéteket.
Én így csinálom:
Egyik tepsinél kolbászt a másiknál pedig reszelt felvágottat használok (a nagy lyukú reszelőn szoktam lereszelni).
Felvágott vagy kolbász, erre megy a csíkozott bacon szalonna, gomba, kukorica és jó sok sajt.
Előmelegített sütőben közepes lángon 20 perc alatt megsül. Remélem nektek is a kedvencetek lesz! Jó étvágyat hozzá!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!