Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körbe virslis pizza paradicsomos alappal

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Körbe virslis pizza paradicsomos alappal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

2 db pizzához

Tésztához

  • 70 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2 kk. só
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1 tk. morzsolt bazsalikom
  • 8 dkg margarin

Szószhoz

  • 5 dkg szalonna
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2,5 dl paradicsomlé
  • 1 kk. só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek. liszt

Feltéthez

  • 20 dkg párizsi
  • 8 szál virsli
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 15 dkg trappista sajt

Díszítéshez

  • 6 nagy karika kaliforniai paprika
  • 1 csokor apróra vágott metélőhagyma (kis)
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a morzsolt fűszereket, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkra, a megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk és a liszttel megszórva sűrűre főzzük.
A párizsit kockázzuk apróra, majd kicsit pirítsuk meg a szószban.
A megkelt tésztát két egyenlő részre vesszük.
Az egyiket kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
4 szál hosszabb virslit elfelezünk és a tészta szélétől kb. 2-3 cm-re körberakjuk.
Felhajtogatjuk a tészta szélét, a virsliket betakargatva, majd kicsit lenyomkodjuk a tésztaszélet, hogy süléskor ne nyíljon szét.
Most rakjuk egy tepsibe vagy kerek formára a tésztát.
Egy éles késsel vágjuk kb. 2 cm szélesen át a virslis részt.
Forgassuk az ég felé úgy, hogy a virsli vágott fele felfelé nézzen.
Kenjük meg a szósz felével a tészta közepét.
Szórjuk meg a kukorica felével, majd reszeljük rá a sajt felét.
Ezt a műveletsort ismételjük meg a tészta másik felével.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve díszíthetjük paprikával, metélőhagymával.

Tálalás

2x4 szelet pizza lesz belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Vélemények

niko13

niko13
2013.03.20. | 14:31

Hát így sikerült!Annyi hogy lila hagymát és gombát tettem rá még.És kisebbeket csináltam.Nagyon finom lett!!!!!!Köszönöm a receptet.
gazdasszony

gazdasszony
2013.03.11. | 01:44

Csak fél adagot készítettem próbának, de pillanatok alatt elfogyott, nagyon finom rajta a metélőhagyma.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!