Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Virág alakú pizza

SCsilla receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10302-scsilla
Virág alakú pizza
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 kk. só
  • 2 kk. kristálycukor
  • 0,5 dl olvasztott zsír
  • 2 dl langyos víz
  • 3 dl tej

Tetejére

  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg paprikás szalámi
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt

Kenéshez

  • 1 db tojás
SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

1
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2
A lisztet egy tálba tesszük, hozzájön a só, langyos víz és a felfuttatott élesztő. Ezt jól kidolgozzuk, közbe beletesszük az olvasztott zsírt és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz a tészta.
3
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
4
Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk, cipót formálunk, majd kör alakúra sodorjuk és margarinnal kikent tepsibe tesszük.
5
Közepétől bevágjuk a tésztát 7 db-on úgy, hogy a szélétől kb. 15 cm-t elhagyunk.
6
Peremét megkenjük tejföllel, amibe belepréseltük a fokhagymát, erre rátesszük a megpárolt gombát, szalámit, megszórjuk reszelt sajttal.
7
Ahol a tésztát bevágtuk, azokat a háromszögeket ráhajtjuk a szalámis gombára. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és pirulásig sütjük.

Vélemények

SCsilla

SCsilla
2013.03.22. | 07:34

Könnyű elkészíteni,finom ropogós:)
negerne

negerne
2013.03.21. | 07:54

A gyerkőceim kedvence ha így készül. :) Mondjuk én 5 evőkanál olajat teszek a tésztába zsír helyett. :) És 3 dl a langyos víz, mint folyadék, nekem ennyi bőven elég ehhez a mennyiségű liszthez.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!