Virág alakú pizza
Hozzávalók
Virág alakú pizza
Tetejére:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2
A lisztet egy tálba tesszük, hozzájön a só, langyos víz és a felfuttatott élesztő. Ezt jól kidolgozzuk, közbe beletesszük az olvasztott zsírt és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz a tészta.
3
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
4
Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk, cipót formálunk, majd kör alakúra sodorjuk és margarinnal kikent tepsibe tesszük.
5
Közepétől bevágjuk a tésztát 7 db-on úgy, hogy a szélétől kb. 15 cm-t elhagyunk.
6
Peremét megkenjük tejföllel, amibe belepréseltük a fokhagymát, erre rátesszük a megpárolt gombát, szalámit, megszórjuk reszelt sajttal.
7
Ahol a tésztát bevágtuk, azokat a háromszögeket ráhajtjuk a szalámis gombára. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és pirulásig sütjük.
Virág alakú pizza
Hozzávalók
Virág alakú pizza
Tetejére:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2
A lisztet egy tálba tesszük, hozzájön a só, langyos víz és a felfuttatott élesztő. Ezt jól kidolgozzuk, közbe beletesszük az olvasztott zsírt és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz a tészta.
3
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
4
Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk, cipót formálunk, majd kör alakúra sodorjuk és margarinnal kikent tepsibe tesszük.
5
Közepétől bevágjuk a tésztát 7 db-on úgy, hogy a szélétől kb. 15 cm-t elhagyunk.
6
Peremét megkenjük tejföllel, amibe belepréseltük a fokhagymát, erre rátesszük a megpárolt gombát, szalámit, megszórjuk reszelt sajttal.
7
Ahol a tésztát bevágtuk, azokat a háromszögeket ráhajtjuk a szalámis gombára. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és pirulásig sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?