Csirkés pizza sajtszószos alappal
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Forma kenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, apróra kockázzuk.
Kevéske olajon fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevéske, kb. 0,5 dl vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
Az alapot a tejjel csomómentesre kavarjuk.
A megpuhult csirkehúshoz öntjük és sűrűre főzzük.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a szószos húst.
200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Csirkés pizza sajtszószos alappal
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Forma kenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, apróra kockázzuk.
Kevéske olajon fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevéske, kb. 0,5 dl vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
Az alapot a tejjel csomómentesre kavarjuk.
A megpuhult csirkehúshoz öntjük és sűrűre főzzük.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a szószos húst.
200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?