Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csirkés pizza sajtszószos alappal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 evőkanál cukor
1 kiskanál só
0,5 dl olaj

Feltéthez:

10 dkg csirkemell filé
2 evőkanál olaj
1 csipet só
1 csipet bors
2 dl tej
1 tasak Carbonara alap

Forma kenéséhez:

2 dkg margarin
1 kiskanál liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, apróra kockázzuk.
Kevéske olajon fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevéske, kb. 0,5 dl vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
Az alapot a tejjel csomómentesre kavarjuk.
A megpuhult csirkehúshoz öntjük és sűrűre főzzük.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a szószos húst.
200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.

Tálalás

4 nagy szelet pizza lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.
Csirkés pizza sajtszószos alappal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!