Az én pizzám
Hozzávalók
Tészta:
A feltét:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk addig, míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajat is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Általában felezem a tésztát, mert ha egy egész tepsibe sütöm ezt a mennyiséget, elég vastag lesz a tésztája, kettőbe sütve pedig kissé vékonyabb, de pont nem az a nagyon vékony.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megszurkáljuk egy villával, és 7-8 perc alatt elősütjük. Kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel, vagy a pizza krémmel, majd rászórjuk az apróra vágott sonkát, kukoricát, (ki mit szeretne) majd a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe. 8 perc alatt készre sütjük.
A virág alakúnál:
Még amikor üres volt, felvágtam a közepét, majd megkentem és rátettem a feltétet. A közepét egyszerűen kihajtottam, és odanyomtam a szélére. Majd így 20 percig sült. Itt nem lehetséges az elősütés, de 20 perc alatt ugyanazt a finom pizzát kapjuk.
Alternatív elkészítés
Az én pizzám
Hozzávalók
Tészta:
A feltét:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk addig, míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajat is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Általában felezem a tésztát, mert ha egy egész tepsibe sütöm ezt a mennyiséget, elég vastag lesz a tésztája, kettőbe sütve pedig kissé vékonyabb, de pont nem az a nagyon vékony.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megszurkáljuk egy villával, és 7-8 perc alatt elősütjük. Kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel, vagy a pizza krémmel, majd rászórjuk az apróra vágott sonkát, kukoricát, (ki mit szeretne) majd a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe. 8 perc alatt készre sütjük.
A virág alakúnál:
Még amikor üres volt, felvágtam a közepét, majd megkentem és rátettem a feltétet. A közepét egyszerűen kihajtottam, és odanyomtam a szélére. Majd így 20 percig sült. Itt nem lehetséges az elősütés, de 20 perc alatt ugyanazt a finom pizzát kapjuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?