Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Az én pizzám

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
1 db élesztő
5 ek. olaj
1 mk. só
3 dl víz

A feltét:

1 db tejföl, vagy pizzakrém (nagy)
2-3 gerezd fokhagyma
20-30 dkg sajt
30 dkg sonka
kukorica
újhagyma
szalámi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ha van kerek pizza formánk, a ketté osztott tészta pont megfelelő vastag. (Mivel a forma így kisebb, ezért ez vastagabb lesz.)

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 evőkanál lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi liszttel, a fele olajjal, és kb. 2 dl vízzel megsózva összegyúrjuk.
Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk addig, míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajat is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Általában felezem a tésztát, mert ha egy egész tepsibe sütöm ezt a mennyiséget, elég vastag lesz a tésztája, kettőbe sütve pedig kissé vékonyabb, de pont nem az a nagyon vékony.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megszurkáljuk egy villával, és 7-8 perc alatt elősütjük. Kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel, vagy a pizza krémmel, majd rászórjuk az apróra vágott sonkát, kukoricát, (ki mit szeretne) majd a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe. 8 perc alatt készre sütjük.
A virág alakúnál:
Még amikor üres volt, felvágtam a közepét, majd megkentem és rátettem a feltétet. A közepét egyszerűen kihajtottam, és odanyomtam a szélére. Majd így 20 percig sült. Itt nem lehetséges az elősütés, de 20 perc alatt ugyanazt a finom pizzát kapjuk.

Alternatív elkészítés

A képen látható pizzára lapka sajt került, ez volt a hűtőben, de nem barátunk a pizzán.
Az én pizzám Az én pizzám

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!