Fokhagymás pizza
Hozzávalók
Tészta:
Szósz:
Feltét:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt kissé felmelegítjük.
Elkészítés
A tejet egy lábosban kissé felmelegítjük, közben az élesztőt elmorzsoljuk a porcukorral.
A tej felét az élesztőhöz adjuk és feloldjuk, ezt ráöntjük a lisztre, kevéssel elkeverjük, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk, majd kevés liszttel megszórjuk. Konyharuhával letakarjuk és az előmelegített (de már kikapcsolt) sütőbe tesszük.
Kb.:10 perc alatt jó is lesz a kovász.
A maradék tejben feloldjuk a vajat, a sót és a tojássárgáját, s ezzel gyúrjuk be a tésztát.
Konyharuhával letakarva 40 percig pihentetjük a meleg sütőben (kikapcsolt sütőben!!!).
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, s zsírozott lisztezett tepsibe tesszük.
Megkenjük a szósszal, egyenletesen megszórjuk a feltétekkel, s a felkarikázott lila hagymával, végül reszelt sajttal beborítjuk.
Előmelegített sütőben 190 C-on nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük!
Fokhagymás pizza
Hozzávalók
Tészta:
Szósz:
Feltét:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt kissé felmelegítjük.
Elkészítés
A tejet egy lábosban kissé felmelegítjük, közben az élesztőt elmorzsoljuk a porcukorral.
A tej felét az élesztőhöz adjuk és feloldjuk, ezt ráöntjük a lisztre, kevéssel elkeverjük, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk, majd kevés liszttel megszórjuk. Konyharuhával letakarjuk és az előmelegített (de már kikapcsolt) sütőbe tesszük.
Kb.:10 perc alatt jó is lesz a kovász.
A maradék tejben feloldjuk a vajat, a sót és a tojássárgáját, s ezzel gyúrjuk be a tésztát.
Konyharuhával letakarva 40 percig pihentetjük a meleg sütőben (kikapcsolt sütőben!!!).
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, s zsírozott lisztezett tepsibe tesszük.
Megkenjük a szósszal, egyenletesen megszórjuk a feltétekkel, s a felkarikázott lila hagymával, végül reszelt sajttal beborítjuk.
Előmelegített sütőben 190 C-on nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?