Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pizzás pálmalevél

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Pizzás pálmalevél
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • 5 dkg margarin

Töltelék

  • 2 db vöröshagyma (kisebb)
  • 2 ek. olaj
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 ek. liszt (csapott)
  • 1 tk. só
  • Kevéske bors
  • 1 tk. morzsolt oregáno
  • 1 ek. ketchup

Kenéshez

  • 2 ek. tej
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
Egy tálba öntjük a lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a szoba-hőmérsékletű margarint, és alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, ráöntjük a paradicsomlevet, felfűszerezzük, majd amikor forr, rászórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük vele, belekavarjuk a ketchupot.
A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a szósszal úgy, hogy hosszában a közepénél kb. 2-3 cm széles sávban nem rakunk tölteléket.
A tésztát mindkét szélesebb oldaláról feltekerjük.
Kb. 3 cm széles pálmaleveleket vágunk le.
Kicsit igazítunk rajtuk, hogy szép formájuk legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk állítva, (hogy a vágott rész felfelé nézzen) egymástól távolabb.
Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet még hagyjuk pihenni.

Tálalás

16 db levél lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A levélkék levágásakor érdemes a kést a tölteléktől letörölni, és lisztbe mártani, minden egyes vágáskor.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató