Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pizzás pálmalevél

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Pizzás pálmalevél
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • 5 dkg margarin

Töltelék

  • 2 db vöröshagyma (kisebb)
  • 2 ek. olaj
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 ek. liszt (csapott)
  • 1 tk. só
  • Kevéske bors
  • 1 tk. morzsolt oregáno
  • 1 ek. ketchup

Kenéshez

  • 2 ek. tej
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
Egy tálba öntjük a lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a szoba-hőmérsékletű margarint, és alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, ráöntjük a paradicsomlevet, felfűszerezzük, majd amikor forr, rászórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük vele, belekavarjuk a ketchupot.
A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a szósszal úgy, hogy hosszában a közepénél kb. 2-3 cm széles sávban nem rakunk tölteléket.
A tésztát mindkét szélesebb oldaláról feltekerjük.
Kb. 3 cm széles pálmaleveleket vágunk le.
Kicsit igazítunk rajtuk, hogy szép formájuk legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk állítva, (hogy a vágott rész felfelé nézzen) egymástól távolabb.
Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet még hagyjuk pihenni.

Tálalás

16 db levél lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A levélkék levágásakor érdemes a kést a tölteléktől letörölni, és lisztbe mártani, minden egyes vágáskor.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!