Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás pálmalevél

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 tk. cukor
2 tk. só
5 dkg margarin

Töltelék:

2 db vöröshagyma (kisebb)
2 ek. olaj
2 dl paradicsomlé
2 ek. liszt (csapott)
1 tk. só
Kevéske bors
1 tk. morzsolt oregáno
1 ek. ketchup

Kenéshez:

2 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
Egy tálba öntjük a lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a szoba-hőmérsékletű margarint, és alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, ráöntjük a paradicsomlevet, felfűszerezzük, majd amikor forr, rászórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük vele, belekavarjuk a ketchupot.
A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a szósszal úgy, hogy hosszában a közepénél kb. 2-3 cm széles sávban nem rakunk tölteléket.
A tésztát mindkét szélesebb oldaláról feltekerjük.
Kb. 3 cm széles pálmaleveleket vágunk le.
Kicsit igazítunk rajtuk, hogy szép formájuk legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk állítva, (hogy a vágott rész felfelé nézzen) egymástól távolabb.
Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet még hagyjuk pihenni.

Tálalás

16 db levél lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

A levélkék levágásakor érdemes a kést a tölteléktől letörölni, és lisztbe mártani, minden egyes vágáskor.
Pizzás pálmalevél

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!