Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tepertős pogácsa és batyu

mannocska receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3028-mannocska
Tepertős pogácsa és batyu
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából , Sós aprósütemények

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 1 kocka élesztő (5 gr)
  • 1 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál vörösbor
  • 4-5 evőkanál tejföl
  • 200 g tepertő
  • szilvalekvár
mannocska mannocska receptje

Elkészítés

Elkészítés

A langyos tejjel, egy kis cukorral kovászt készítünk.
A liszthez hozzáadjuk a kovászt, a tojássárgáját, a sót, a vörösbort és a tejfölt. Ugyancsak langyos tej segítségével kelt tésztát készítünk, amelyet jól megkelesztünk.
Amikor megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk az apró darabokra vágott tepertővel. Összehajtjuk, és 15 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk 2 ujjnyi vastagságúra, a tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszabdaljuk.
A tepsiben kelni hagyjuk 15 percet.
A sütés előtt tojásfehérjével megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben megsütjük.
Lekváros batyu esetében kisebb téglalapokat vágunk a tésztából és szilvalekvárral megtöltve felhajtjuk.
Ugyanúgy kelesztjük a tepsiben, majd tojásfehérjés megkenés után sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!