Tepertős pogácsa és batyu
Hozzávalók
Tepertős pogácsa és batyu
Elkészítés
Elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a kovászt, a tojássárgáját, a sót, a vörösbort és a tejfölt. Ugyancsak langyos tej segítségével kelt tésztát készítünk, amelyet jól megkelesztünk.
Amikor megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk az apró darabokra vágott tepertővel. Összehajtjuk, és 15 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk 2 ujjnyi vastagságúra, a tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszabdaljuk.
A tepsiben kelni hagyjuk 15 percet.
A sütés előtt tojásfehérjével megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben megsütjük.
Lekváros batyu esetében kisebb téglalapokat vágunk a tésztából és szilvalekvárral megtöltve felhajtjuk.
Ugyanúgy kelesztjük a tepsiben, majd tojásfehérjés megkenés után sütjük.
Tepertős pogácsa és batyu
Hozzávalók
Tepertős pogácsa és batyu
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a kovászt, a tojássárgáját, a sót, a vörösbort és a tejfölt. Ugyancsak langyos tej segítségével kelt tésztát készítünk, amelyet jól megkelesztünk.
Amikor megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk az apró darabokra vágott tepertővel. Összehajtjuk, és 15 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk 2 ujjnyi vastagságúra, a tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszabdaljuk.
A tepsiben kelni hagyjuk 15 percet.
A sütés előtt tojásfehérjével megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben megsütjük.
Lekváros batyu esetében kisebb téglalapokat vágunk a tésztából és szilvalekvárral megtöltve felhajtjuk.
Ugyanúgy kelesztjük a tepsiben, majd tojásfehérjés megkenés után sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?