Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tepertős pogácsa és batyu

mannocska receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3028-mannocska
Tepertős pogácsa és batyu
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából , Sós aprósütemények

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 1 kocka élesztő (5 gr)
  • 1 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál vörösbor
  • 4-5 evőkanál tejföl
  • 200 g tepertő
  • szilvalekvár
mannocska mannocska receptje

Elkészítés

Elkészítés

A langyos tejjel, egy kis cukorral kovászt készítünk.
A liszthez hozzáadjuk a kovászt, a tojássárgáját, a sót, a vörösbort és a tejfölt. Ugyancsak langyos tej segítségével kelt tésztát készítünk, amelyet jól megkelesztünk.
Amikor megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk az apró darabokra vágott tepertővel. Összehajtjuk, és 15 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk 2 ujjnyi vastagságúra, a tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszabdaljuk.
A tepsiben kelni hagyjuk 15 percet.
A sütés előtt tojásfehérjével megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben megsütjük.
Lekváros batyu esetében kisebb téglalapokat vágunk a tésztából és szilvalekvárral megtöltve felhajtjuk.
Ugyanúgy kelesztjük a tepsiben, majd tojásfehérjés megkenés után sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató