Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepertős pogácsa és batyu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepertős pogácsa és batyu

500 g liszt
1 kocka élesztő (5 gr)
1 dl tej
1 tojássárgája
1 teáskanál só
1 evőkanál vörösbor
4-5 evőkanál tejföl
200 g tepertő
szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejjel, egy kis cukorral kovászt készítünk.
A liszthez hozzáadjuk a kovászt, a tojássárgáját, a sót, a vörösbort és a tejfölt. Ugyancsak langyos tej segítségével kelt tésztát készítünk, amelyet jól megkelesztünk.
Amikor megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és megszórjuk az apró darabokra vágott tepertővel. Összehajtjuk, és 15 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk 2 ujjnyi vastagságúra, a tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszabdaljuk.
A tepsiben kelni hagyjuk 15 percet.
A sütés előtt tojásfehérjével megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben megsütjük.
Lekváros batyu esetében kisebb téglalapokat vágunk a tésztából és szilvalekvárral megtöltve felhajtjuk.
Ugyanúgy kelesztjük a tepsiben, majd tojásfehérjés megkenés után sütjük.
Tepertős pogácsa és batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!