Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mama pogácsa titka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mama pogácsa titka

0,5 kg liszt
25 dkg margarin
2 ek só
1 marék tepertő
1 tojás
2 közepes főtt burgonya
1 cs élesztő
kevés langyos tej
egy csipet cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben és csipet cukorban. Egy kelesztő tálba szitáljuk a lisztet és a sót, és mélyedést csinálunk a közepébe. Ebbe a mélyedésbe öntjük az élesztőt. Beleverünk egy tojást és belekeverjük az olvasztott margarint és a marék összetört tepertőt. A két burgonyát összetörjük, majd azt is az alapanyagokhoz adjuk. A tésztát összeállítjuk, majd jól átgyúrjuk. Ezután kinyújtjuk, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Hagyjuk pihenni fél órát. Ezt összesen ismételjük meg háromszor, majd harmadikra nyújtsuk ujjnyi vastagra és szaggassunk belőle pogácsa formákat. Kenjük le a tetejüket tojássárgájával és szórjuk meg sajttal, esetleg magokkal. 175 fokos, előmelegített sütőben süssük, amíg a teteje meg nem pirul.
Mama pogácsa titka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!