Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-sajtos pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Burgonyás-sajtos pogácsa

60 dkg burgonya
1 kg finomliszt
4 ek zsír
4 dkg élesztő
2 dl tej
2 kk cukor
1 db tojás
2 ek só
20 dkg füstölt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt megfuttatjuk.
A burgonyát puhára főzzük,leszűrjük de egy kis levet felfogunk.

Elkészítés

A cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt
A burgonyát megpucoljuk, összekockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a megfőtt burgonyanyomón áttört krumplit, a felfuttatott élesztőt, a sót. Közepes lágyságú tésztává gyúrjuk.(Ha túl kemény lenne a tészta akkor langyos krumpli levet adunk hozzá.) Langyos helyen duplájára kelesztjük. Kb. 2cm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tetejüket tojással megkenjük és reszelt füstölt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tárolás

Ha marad belőle konyharuhával letakarva.
Burgonyás-sajtos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!