Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

"Égetett" pogácsa

Hencsi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/287-hencsi
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Égetett tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Egyéb égetett tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 16 dkg trappista sajt
  • 4 dl tej
  • 16 dkg vaj
  • 32 dkg liszt
  • 6 tojás

Tetejére

  • 1 tojás

Töltelék

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 kockasajt
  • 5 dkg darált kolbász
Hencsi Hencsi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A sajtot lereszeljük. A tejet a vajjal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót, a lisztet és habverővel csomómentesre keverjük. Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ezután hagyjuk kihűlni. Utána beleütjük a 6 tojást és a sajtot is belekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, vagy csillagcsöves zsákba tesszük, és mint a képviselőfánkot kinyomjuk vajjal kikent tepsibe. A tetejüket felvert tojással kenjük meg. aranybarnára sütjük őket. A krémből besamelmártást készítünk és beletesszük a ledarált kolbászt és a sajtot. A kis pogácsákat kettévágjuk és betöltjük a krémmel. De töltelék nélkül is nagyon finom.

Vélemények

Hencsi

Hencsi
2012.02.01. | 14:43

A krémet egy icipicit változtattam, egy kicsit kevesebb tejet tettem bele. Így sűrűbb lett a massza. Most farsangra készítettem el!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!