Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejfölös pogácsa

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Tejfölös pogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 ek zsír
  • 5 dkg élesztő
  • 1,2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek só (csapott)
  • 1 tk cukor
  • 1 tojássárgája a kenéshez
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tepsiket kenjük ki vagy tegyünk bele sütőpapírt.

Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót.
A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és jól kidolgozott tésztát gyúrunk.
Meleg helyen kelesztjük kb. egy órát.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. másfél ujjnyi vastagra. Tetejét berácsozzuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
A tepsiben még kelesztjük kb. 20 percig.
180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Tálalás

Nekem három kisebb tepsivel lett.

Tárolás

Légmentesen lezárva akár egy hétig is eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Sütés előtt akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!