Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejfölös pogácsa

60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 ek zsír
5 dkg élesztő
1,2 dl tej
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 ek só (csapott)
1 tk cukor
1 tojássárgája a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsiket kenjük ki vagy tegyünk bele sütőpapírt.

Elkészítés

Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót.
A lisztbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és jól kidolgozott tésztát gyúrunk.
Meleg helyen kelesztjük kb. egy órát.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. másfél ujjnyi vastagra. Tetejét berácsozzuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
A tepsiben még kelesztjük kb. 20 percig.
180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Tálalás

Nekem három kisebb tepsivel lett.

Tárolás

Légmentesen lezárva akár egy hétig is eláll.

Alternatív elkészítés

Sütés előtt akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Tejfölös pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!