Házi sonkás pogácsa
Hozzávalók
Házi sonkás pogácsa
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A sonkát nagyon apró kockákra vágjuk. (kb. 3x3 mm-esre)
Elkészítés
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megszórjuk a kockázott sonka felével. A tésztát feltekerjük, mint a rétest, majd laposra nyomkodjuk (kapunk egy széles és hosszú tésztát), majd a két szélét egymásra hajtjuk.
10 percet letakart konyharuhával pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát megint kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sonkával, ismételjük az előző műveletet: feltekerjük, laposra nyomjuk (kb. 1 ujjnyira).
Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk közepes méretű pogácsa szaggatóval, megkenjük tojássárgájával.
A tepsiben még kb. 30 percet kelesztjük.
Megsütjük 200 fokon 20 perc alatt.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Házi sonkás pogácsa
Hozzávalók
Házi sonkás pogácsa
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sonkát nagyon apró kockákra vágjuk. (kb. 3x3 mm-esre)
Elkészítés
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megszórjuk a kockázott sonka felével. A tésztát feltekerjük, mint a rétest, majd laposra nyomkodjuk (kapunk egy széles és hosszú tésztát), majd a két szélét egymásra hajtjuk.
10 percet letakart konyharuhával pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát megint kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sonkával, ismételjük az előző műveletet: feltekerjük, laposra nyomjuk (kb. 1 ujjnyira).
Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk közepes méretű pogácsa szaggatóval, megkenjük tojássárgájával.
A tepsiben még kb. 30 percet kelesztjük.
Megsütjük 200 fokon 20 perc alatt.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?