Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi sonkás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi sonkás pogácsa

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 ek. cukor
1 tk. só
2 tojássárgája
2 dl tejföl
15 dkg zsír
10 dkg füstölt házi sonka

Kenéshez:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsiket kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírt teszünk bele.
A sonkát nagyon apró kockákra vágjuk. (kb. 3x3 mm-esre)

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy edénybe öntjük, és beletesszük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a zsírt, és jól kidagasztjuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megszórjuk a kockázott sonka felével. A tésztát feltekerjük, mint a rétest, majd laposra nyomkodjuk (kapunk egy széles és hosszú tésztát), majd a két szélét egymásra hajtjuk.
10 percet letakart konyharuhával pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát megint kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sonkával, ismételjük az előző műveletet: feltekerjük, laposra nyomjuk (kb. 1 ujjnyira).
Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk közepes méretű pogácsa szaggatóval, megkenjük tojássárgájával.
A tepsiben még kb. 30 percet kelesztjük.
Megsütjük 200 fokon 20 perc alatt.

Tálalás

Ebből az adagból 33 db pogi lett.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

A zsír helyett természetesen használhatunk margarint is.
Házi sonkás pogácsa Házi sonkás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!