Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos pogácsa

1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek. cukor
30 dkg liszt
15 dkg puha margarin
1 ek. só
1 tojássárgája
fél doboz kefir
1 tojás
20 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kovászhoz a tejet felmelegítem, beletördelem az élesztőt, s megszórom egy kanál cukorral, megkeverem és félreteszem.
A lisztet megsózom és elmorzsolom benne a puha margarint.
A közepébe mélyedést készítek, ide teszem a tojássárgáját, a kefirt és az elkészült kovász habját.
Dagasztás közben fokozatosan adom hozzá a maradék tejet.
Jól kezelhető, hártyás tésztát kell, hogy kapjunk.
Letakarva kb.: 1 órát pihentetjük.
Miután megkelt kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével, behajtjuk a két függőleges oldalát, majd az alsó részét felülre a felső részét alulra hajtjuk.
Ismételten kinyújtjuk és áthajtogatjuk.
15 percig pihentetjük, ezt megismételjük legalább négyszer.
Majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással és megkenjük sajttal, meleg sütőben megsütjük, majd tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Amilyen bonyolultnak tűnik elsőre a hajtogatott pogácsa, olyannyira lesz könnyű, amikor elkészítjük!
Sajtos pogácsa Sajtos pogácsa Sajtos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!