Sajtos pogácsa
Hozzávalók
Sajtos pogácsa
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet megsózom és elmorzsolom benne a puha margarint.
A közepébe mélyedést készítek, ide teszem a tojássárgáját, a kefirt és az elkészült kovász habját.
Dagasztás közben fokozatosan adom hozzá a maradék tejet.
Jól kezelhető, hártyás tésztát kell, hogy kapjunk.
Letakarva kb.: 1 órát pihentetjük.
Miután megkelt kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével, behajtjuk a két függőleges oldalát, majd az alsó részét felülre a felső részét alulra hajtjuk.
Ismételten kinyújtjuk és áthajtogatjuk.
15 percig pihentetjük, ezt megismételjük legalább négyszer.
Majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással és megkenjük sajttal, meleg sütőben megsütjük, majd tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Sajtos pogácsa
Hozzávalók
Sajtos pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet megsózom és elmorzsolom benne a puha margarint.
A közepébe mélyedést készítek, ide teszem a tojássárgáját, a kefirt és az elkészült kovász habját.
Dagasztás közben fokozatosan adom hozzá a maradék tejet.
Jól kezelhető, hártyás tésztát kell, hogy kapjunk.
Letakarva kb.: 1 órát pihentetjük.
Miután megkelt kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével, behajtjuk a két függőleges oldalát, majd az alsó részét felülre a felső részét alulra hajtjuk.
Ismételten kinyújtjuk és áthajtogatjuk.
15 percig pihentetjük, ezt megismételjük legalább négyszer.
Majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással és megkenjük sajttal, meleg sütőben megsütjük, majd tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?