Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Medvehagymás pogi

FSzandi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6624-fszandi
Medvehagymás pogi
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából , Sós aprósütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 ek. só
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl 20%-os tejföl
  • 2 egész tojás
  • 1 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tk. cukor
  • medvehagyma ízlés szerint (vagy vöröshagyma)
  • reszelt sajt a tetejére
  • tojás a lekenéshez
FSzandi FSzandi receptje

Elkészítés

Előkészítés

A medvehagyma megmosása és csíkokra szelése. Ha vöröshagymából készítjük, akkor kockákra vágni és megdinsztelni, hogy szép barna színe legyen.

A tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet, tojásokat, sót, tejfölt, összekockázott margarint és a megmosott és felszelt (csíkokra) medvehagymát összekeverjük és a felfuttatott élesztővel együtt jól kidagasztjuk. A duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk kb. 1 centi vékonyra és behajtjuk jobbról majd balról is, majd fentről és lentről is ráhajtjuk. Ismét hagyjuk kelni kb. 15 percig. Ezt még egyszer megismételjük. (Tehát hajtogatjuk a tésztát.) Utána kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk sajttal és már mehet is a sütőbe. Szerintem langyosan a legfinomabb.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!