Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medvehagymás pogi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Medvehagymás pogi

50 dkg liszt
1 ek. só
25 dkg margarin
2 dl 20%-os tejföl
2 egész tojás
1 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 tk. cukor
medvehagyma ízlés szerint (vagy vöröshagyma)
reszelt sajt a tetejére
tojás a lekenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A medvehagyma megmosása és csíkokra szelése. Ha vöröshagymából készítjük, akkor kockákra vágni és megdinsztelni, hogy szép barna színe legyen.

Elkészítés

A tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet, tojásokat, sót, tejfölt, összekockázott margarint és a megmosott és felszelt (csíkokra) medvehagymát összekeverjük és a felfuttatott élesztővel együtt jól kidagasztjuk. A duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk kb. 1 centi vékonyra és behajtjuk jobbról majd balról is, majd fentről és lentről is ráhajtjuk. Ismét hagyjuk kelni kb. 15 percig. Ezt még egyszer megismételjük. (Tehát hajtogatjuk a tésztát.) Utána kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk sajttal és már mehet is a sütőbe. Szerintem langyosan a legfinomabb.
Medvehagymás pogi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!