Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó sajtos pogija

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó sajtos pogija

50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 csapott evőkanál tengeri só
1 egész tojás
5 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
6-7 dkg trapista sajt
2-3 evőkanál tejföl

tetejére:

1 tojás
5-6 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Margarin puha legyen.
Élesztőt a pici cukros tejben felfuttatni.
Sajtot lereszelni.

Elkészítés

A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsolni. Hozzáönteni a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt, a sajtot és összegyúrni, kelesztő tálba hűtőbe tenni, este és másnap reggel kivenni a hűtőből átgyúrni, kb. 2 cm vékonyra nyújtani. Megkenni a tojással, megszórni a sajttal és a kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatni, sütőpapírral bélelt tepsibe rakni kb. 2 tepsi lesz /60/ db. Előmelegített sütőben kb. 160C fokon légkeverős állásban 15-20 perc alatt kész a két tepsi pogácsa, közben 10 perc múlva kicserélem a tepsiket./ alsót -felülre

Tálalás

60 db

Tárolás

Szobahőmérsékleten fóliába csomagolva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Túróval is készíthető sajt helyett.
Margó sajtos pogija Margó sajtos pogija

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!