Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nagymama krumplis pogácsája

Szasza19 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/7005-szasza19
Nagymama krumplis pogácsája
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Sós aprósütemények , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 500 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2 csapott evőkanál só
  • tej
  • cukor
  • 1 1/2 élesztő
  • 3 krumpli

Kenéshez

  • 1 tojás
Szasza19 Szasza19 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A krumplit megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk, majd feltesszük főni és puhára főzzük. Majd összetörjük vagy átnyomjuk krumplinyomón. Hagyjuk hűlni kicsit.

A margarinnak szoba hőmérsékletűnek kell lennie.

A lisztet átszitálom egy tálba, hozzáadom a sót, a vajat, és a 4 tojássárgáját.
Az élesztőt - kevés cukorral - tejben felfuttatom. Majd ezt is hozzáadom liszthez és a többi alapanyaghoz.
Majd az összetört krumplit is belegyúrom, és addig dolgozom a tésztát, amíg sima és levegős nem lesz.
Majd meleg helyen 1- 1 1/2 óráig hagyom kelni.
Körülbelül 1 cm vastagra nyújtom és tetszés szerinti formával kiszaggatom.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 percig sütöm.

Tálalás

Ebből kb. 50-55 darab lesz.

Tárolás

Zacskóban, vagy a megsütött pogácsákat le is lehet fagyasztani.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2013.11.01. | 18:27

Ez a recept nekem is a nagyanyámtól van sokszor készítem,nagyon jó kis recept.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!