Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Magvas háromszögek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Magvas háromszögek

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 kiskanál cukor
1 evőkanál só
1 dl tejföl
25 dkg főtt, áttört krumpli
15 dkg margarin
1 dl tej a kenéshez

Szóráshoz:

2 kiskanál szezámmag
2 kiskanál lenmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Kelesztés nélkül enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk.
Kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk, és azokból háromszögeket vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb.
Lekenjük tejjel és megszórjuk a lenmag és szezámmag keverékével.
Kb.1 órát kelesztjük.
Ha magasabb falú tepsibe rakjuk, le is takarhatjuk egy konyharuhával.
180 fokos sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és letakarva kb. 10 percet pihentetjük.

Tálalás

Kb. 50-60 db lesz belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Magvas háromszögek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!