Magvas háromszögek
Hozzávalók
Magvas háromszögek
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Kelesztés nélkül enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk.
Kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk, és azokból háromszögeket vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb.
Lekenjük tejjel és megszórjuk a lenmag és szezámmag keverékével.
Kb.1 órát kelesztjük.
Ha magasabb falú tepsibe rakjuk, le is takarhatjuk egy konyharuhával.
180 fokos sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
Tálalás
Tárolás
Magvas háromszögek
Hozzávalók
Magvas háromszögek
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Kelesztés nélkül enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk.
Kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk, és azokból háromszögeket vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb.
Lekenjük tejjel és megszórjuk a lenmag és szezámmag keverékével.
Kb.1 órát kelesztjük.
Ha magasabb falú tepsibe rakjuk, le is takarhatjuk egy konyharuhával.
180 fokos sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?