Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csicsókás pogi

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csicsókás pogi

20 dkg főzött, áttört csicsóka
2 dkg élesztő
1 dl rizstej
1 ek. só
12 dkg margarin
1 db tojás
50 dkg liszt

Tetejére:

1 db tojássárgája
pici pannónia sajt vagy dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az alaposan megmosott csicsókát kevés vízben megfőzzük, és lehéjazzuk. Krumplinyomóval pürésítjük.
Az élesztőt a rizstejben pici cukorral felfuttatjuk.

Elkészítés

A kihűlt csicsókát a liszttel, sóval, valamint a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojást, és a felfuttatott élesztőt. Tésztát gyúrunk, és egy órát pihentetjük. Átgyúrás után kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kicsit megjelölgetjük, a közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Amíg melegszik a sütő pihentetjük, megkenjük a tojássárgájával, és egy csipet reszelt sajttal. Én egy csipet darált dióval díszítettem. Kb. 170 fokon, 15-20 percig sütjük.

Tálalás

Kb. 40 db

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

A tetejére darabos diót kellett volna tenni, mert a darált dió kicsit leszóródott, nekünk így is ízlett.
Csicsókás pogi Csicsókás pogi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!