Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medvehagymás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Medvehagymás pogácsa

20 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt (+ a nyújtáshoz)
17 dkg vaj
10 dkg (2 nagy evőkanál) tejföl
3 tojássárga
2 teáskanál só
0,5 dl tej
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
egy maroknyi medvehagyma aprítva
1 kisebb méretű egész tojás a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos pogi kezdés, a liszteket elkevertem a sóval, elmorzsoltam benne a vajat. A tejben felfuttattam az élesztőt és a liszthez öntöttem. Ezután hozzáadtam a tojások sárgáját, majd annyi tejföllel dolgoztam össze, hogy összeálljon. Fedett tálban hagytam pihenni egy órán keresztül, majd kinyújtottam és megszórtam a felaprított medvehagymával. Hajtottam rajta néhányat és újra a tálba tettem pihenni.
A pihentetés után a tésztát 7-8 mm-esre nyújtottam. Ezúttal nem pogácsaformát kapott, mert megtetszett a rudacska, így csak késsel felapróztam sajtosrúd formára. A tetejét megkentem felvert tojással. Akár sajtot is lehet a tetejére szórni, de sajt hiányában ez most nálam kimaradt.
A sütőt 180 °C- ra melegítettem és addig sütöttem, amíg szép színük nem lett.

Alternatív elkészítés

A receptet köszönöm egycsipetnek.
Medvehagymás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!