Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vendégváró pogácsa

Erikavi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/472-erikavi
Vendégváró pogácsa
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 kocka mélyhűtött Rama
Erikavi Erikavi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hozzávalókból a margarin kivételével tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és ráreszeljük a fagyos margarint. Háromszor hajtogatjuk, közben pihentetjük. Az utolsó nyújtás után közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsiben hagyjuk kelni. Minél jobban megkel, annál levelesebb lesz a pogácsa. A tetejét tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Vélemények

mamma53

mamma53
2012.07.08. | 16:02

A vendégváró pogácsa ízre nagyon jó! A problémám csak az volt,hogy a pogácsák nagy része eldőlt.Ennek ellenére máskor is megsütöm,mert az íze kárpótolja a látványt!:))
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató