Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vendégváró pogácsa

Erikavi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/472-erikavi
Vendégváró pogácsa
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 kocka mélyhűtött Rama
Erikavi Erikavi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hozzávalókból a margarin kivételével tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és ráreszeljük a fagyos margarint. Háromszor hajtogatjuk, közben pihentetjük. Az utolsó nyújtás után közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsiben hagyjuk kelni. Minél jobban megkel, annál levelesebb lesz a pogácsa. A tetejét tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Vélemények

mamma53

mamma53
2012.07.08. | 16:02

A vendégváró pogácsa ízre nagyon jó! A problémám csak az volt,hogy a pogácsák nagy része eldőlt.Ennek ellenére máskor is megsütöm,mert az íze kárpótolja a látványt!:))
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!