Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jobbágypogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Jobbágypogácsa

15 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg burgonya (főtt, áttört)
2 db tojássárgája
4 db tojás (főtt, reszelt)
só (ízlés szerint)
őrölt bors

Tetejére:

1 kk. őrölt pirospaprika
1 dl tejföl
1 ek. étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tojásokat megfőzzük, kihűtjük, a héját lepucoljuk, majd lereszeljük. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük, majd burgonya nyomón áttörjük, kihűtjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, borssal, és a sütőporral. Hozzáadjuk a margarint, és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a burgonyát, a reszelt tojást, és a 2 tojássárgáját. Összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük. Kinyújtjuk kb. 2-2,5 cm vastagságúra, egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapíros sütőlemezre rakjuk. A tejfölt, az olajat, a paprikát összekeverjük, és ezzel lekenjük a pogácsákat. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Tálalás

26-28 db.

Tárolás

Szoba-hőmérsékleten, konyharuhával letakarva tároljuk.
Jobbágypogácsa Jobbágypogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!