Sajtos pogácsa
Hozzávalók
Sajtos pogácsa
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Kb. fél órát állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük, a gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, a formákat előkészítjük. Egy kis tálkába lisztet teszünk, annyit, hogy a formákat lehessen benne " mártogatni"! Egy tojássárgáját kevés vízzel hígítva felverünk!
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1-1,5 cm vastagra, ez nagyjából 1 ujjnyi vastagságot jelent!
Lekenjük a vízzel hígított tojással vékonyan, leszórjuk sajttal, lenyomkodjuk! A szaggatót belisztezzük és kiszaggatjuk a pogácsákat! Sütőpapíros tepsibe pakoljuk, és 170-180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ez sütő függő, de kb. 10-15 perc!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sajtos pogácsa
Hozzávalók
Sajtos pogácsa
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Kb. fél órát állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük, a gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, a formákat előkészítjük. Egy kis tálkába lisztet teszünk, annyit, hogy a formákat lehessen benne " mártogatni"! Egy tojássárgáját kevés vízzel hígítva felverünk!
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1-1,5 cm vastagra, ez nagyjából 1 ujjnyi vastagságot jelent!
Lekenjük a vízzel hígított tojással vékonyan, leszórjuk sajttal, lenyomkodjuk! A szaggatót belisztezzük és kiszaggatjuk a pogácsákat! Sütőpapíros tepsibe pakoljuk, és 170-180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ez sütő függő, de kb. 10-15 perc!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?