Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pogácsa, ahogy édesanyám készíti

gazdasszony receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5476-gazdasszony
Pogácsa, ahogy édesanyám készíti
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Sós aprósütemények , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg krumpli (megfőzve, áttörve)
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1-2 tk. só
  • 1 egész tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 4 ek. tejföl
  • 10-15 dkg sajt (a tetejére)
gazdasszony gazdasszony receptje

Elkészítés

Előkészítés

A burgonyát héjában megfőzöm, még melegen pucolom és letöröm.

A lisztet, a sóval, a margarinnal elmorzsolom közepébe mélyedést készítek, a felfuttatott élesztőt beleöntöm, hozzáadom a tojást, ruganyos tésztát gyúrok, a tejfölt szükség szerint adom hozzá. Letakarva meleg helyen 30 percig pihentetem, majd átgyúrom és 2 cm vastagra nyújtom, megkenem a tojással megszórom a reszelt sajttal és a késsel négyzeteket vágok belőle, olajjal megkent tepsibe rakom és még 15 percig kelesztem meleg helyen. Előmelegített sütőben 180 C-on 25 perc alatt szép pirosra sütöm.

Tálalás

2 gáztepsi

Tárolás

Napokig puha, kenyeres dobozban tartom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!