Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pogácsa, ahogy édesanyám készíti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pogácsa, ahogy édesanyám készíti

50 dkg liszt
30 dkg krumpli (megfőzve, áttörve)
20 dkg margarin
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
1-2 tk. só
1 egész tojás + 1 tojás a kenéshez
4 ek. tejföl
10-15 dkg sajt (a tetejére)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A burgonyát héjában megfőzöm, még melegen pucolom és letöröm.

Elkészítés

A lisztet, a sóval, a margarinnal elmorzsolom közepébe mélyedést készítek, a felfuttatott élesztőt beleöntöm, hozzáadom a tojást, ruganyos tésztát gyúrok, a tejfölt szükség szerint adom hozzá. Letakarva meleg helyen 30 percig pihentetem, majd átgyúrom és 2 cm vastagra nyújtom, megkenem a tojással megszórom a reszelt sajttal és a késsel négyzeteket vágok belőle, olajjal megkent tepsibe rakom és még 15 percig kelesztem meleg helyen. Előmelegített sütőben 180 C-on 25 perc alatt szép pirosra sütöm.

Tálalás

2 gáztepsi

Tárolás

Napokig puha, kenyeres dobozban tartom.
Pogácsa, ahogy édesanyám készíti Pogácsa, ahogy édesanyám készíti Pogácsa, ahogy édesanyám készíti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!