Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtkrémes pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 kk. só
1 db tojás
0,5-0,75 pohár tejföl

Töltelék:

2 dl tej
1 ek. liszt
2 db tojássárgája
10 dkg reszelt sajt (sima és füstölt vegyesen)
15 dkg margarin

Tetejére:

5-10 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a lágy vajat, az élesztőt, a sót, és annyi tejfölt összekeverünk, hogy a tészta könnyen gyúrható legyen. (Nekem ez 3/4 kis doboznyi volt). Félretesszük, fél órát pihentetjük. Ezután kb. 0,5 centiméteresre kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepét egy kisebb szaggatóval is kiszúrjuk, hogy egy lyukas korongot kapjunk. A tojást felverjük, és megkenjük vele a tele korongokat, majd ráhelyezzük a lyukasat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. (kb. 20-25 perc).
Amíg sülnek a pogácsák, addig a krémet elkészítjük.
A tojások sárgáját a liszttel, és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük, és belekeverjük a reszelt sajtot. A margarint kihabosítjuk, és összekeverjük a kihűlt krémmel. Ha a pogácsa kihűlt, a közepébe töltjük a krémet, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Tálalás

A pogácsák méretétől függ, nekem 16 db lett.
Sajtkrémes pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!