Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csicsókás medvehagymás pogi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csicsókás medvehagymás pogi

25 dkg rizsliszt
50 dkg finomliszt
1 evőkanál só /ízlés szerint/
25 dkg növényi margarin
25 dkg főtt áttört csicsóka
2 dkg medvehagyma
5 dkg élesztő
kevés cukor
víz /vagy rizstej/
Tojássárgája
szezámmag kevés
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csicsókát alapos mosás, sikálás után megfőzni, majd héját lehúzni és összetörni.
Az élesztőt kevés vízben / vagy tejben/ pici cukorral felfuttatni.
A medvehagymát mosás, megtörlés után apróra vágni.

Elkészítés

A liszteket, a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a főtt áttört kihűlt csicsókát, a felfuttatott élesztőt és az aprított medvehagymát. Könnyen gyúrható tésztát jól kidolgozzuk, majd konyharuhával letakarva /vagy kelesztő tálba duplájára kelesztjük kb.1 óra. Átgyúrjuk majd a közepes /4 cm átmérőjű / pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk tojássárgájával megkenjük és szezámmaggal megszórhatjuk. Előmelegített sütőben kb. 160 C fokon légkeveréssel a 2 tepsit egyszerre megsüthetjük, én közben egyszer kicserélem a tepsiket alsót felülre helyezem kb. 15-20 perc alatt készen volt. Sütő függvénye. Nem légkeveréssel 25-30 perc.

Tálalás

Kb. 65 db lett

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Nem muszáj tojással megkenni, ha valaki tojás allergiás, tejjel, vagy vízzel is lehet.
Csicsókás medvehagymás pogi Csicsókás medvehagymás pogi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!