Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos pogácsa Hajdú-Biharból

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos pogácsa Hajdú-Biharból

50 dkg liszt
25 dkg Rama
1 pohár tejföl
1 kávéskanál só
2 dkg élesztő
2 tojás
20 dkg trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a Ramával és a sóval jól eldolgozzuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját és a tejfölt, jó gyengére gyúrjuk. Elnyújtjuk, összehajtogatjuk, mint a hájas tésztát. Közben fél órát pihen, és még kétszer elnyújtjuk, harmadik nyújtás után szaggatjuk. A pogácsákat megkenjük tojással és a sajtot reszelve a tetejére rakjuk.

Tálalás

Kb. 50 db

Tárolás

Lezárt műanyag dobozban 4-5 napig eláll. (Nálunk nem, mert 1 nap alatt elfogy, annyira finom!)
Sajtos pogácsa Hajdú-Biharból Sajtos pogácsa Hajdú-Biharból

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!