Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles tepertős pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Leveles tepertős pogácsa

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
bors
1 tojás
2-3 dl kefír (helyettesíthető joghurttal vagy tejföllel)
30 dkg tepertő (darált)

Kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, 1 evőkanál sót, és annyi kefirt, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük, utána téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a sóval és borssal ízesített tepertővel, és hajtogatjuk. Alulról az egyharmadáig, majd a tetejét ráhajtjuk, utána a jobb oldalát az egyharmadig, a bal oldalt pedig alulra hajtjuk, megszórjuk kevés liszttel és letakarva fél órát pihen. Ezt még háromszor ismételjük.
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, a tetejét bevagdossuk és szaggatjuk. A tetejét megkenjük tojással és 175-180 fokos sütőben világos színűre, sütjük.
Jó étvágyat!

Alternatív elkészítés

A kenésnél vigyázzunk arra, hogy az oldalára ne csurogjon a tojás, mert nem lesz leveles.
Leveles tepertős pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!