Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kelt krumplis pogácsa

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Kelt krumplis pogácsa
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg áttört főtt krumpli
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál só
  • bors
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejbe.

A liszthez hozzáadjuk a még langyos krumplit, a tejben felfuttatott élesztőt, a lágy margarint a tojásokat és a sót.
Jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük. Elég lágy állaga van a tésztának. Ujjnyi vastagra kiserítjük(kinyújtjuk), pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tetejét késsel bevagdossuk, és őrölt borssal megszórjuk.
Forró lerbe(sütőben) készre sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!