Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szezámos szivek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szezámos szivek

50 dkg liszt
25 dkg Rama
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 pohár tejföl
1 kiskanál só
3 evőkanál olaj
1 egész tojás

A tetejére kenéshez:

1 db tojás
szezámmag

A szezámmag helyettesíthető:

sajttal, fenyőmaggal, köménymaggal, tökmaggal
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a margarinnal, a tojással, a sóval, tejföllel és az olajjal összedolgozzuk. Az így kapott tésztát langyos helyen 1-2 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és szív alakú formával kiszúrjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Szezámos szivek Szezámos szivek Szezámos szivek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!