Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szezámos szivek

huszanke receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17277-huszanke
Szezámos szivek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Sós aprósütemények , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kiskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 egész tojás

A tetejére kenéshez

  • 1 db tojás
  • szezámmag

A szezámmag helyettesíthető

  • sajttal, fenyőmaggal, köménymaggal, tökmaggal
huszanke huszanke receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a margarinnal, a tojással, a sóval, tejföllel és az olajjal összedolgozzuk. Az így kapott tésztát langyos helyen 1-2 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és szív alakú formával kiszúrjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!