Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hajtogatott kolbászos pogácsa

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Hajtogatott kolbászos pogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 5,5 dl tej
  • 2 tk. só a tésztába
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg margarin a tésztába
  • 1 tk. só
  • 1 kk. bors (csapott)
  • 10 dkg margarin a kolbászhoz
  • 1 egész tojás (a kenéshez, sütés előtt)
  • 2 ek. tej (a kenéshez, sütés után)
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A kolbászt ledaráljuk és elkeverjük a margarinnal.
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk a megkelt tésztát.
Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a kolbászkrémet.
Megszórjuk a sóval, borssal.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk.
A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.
Megint 20 perc pihi, nyújtás, hajtogatás.
Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel berácsozzuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással.
Kb. 20 percet még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Ha kivettük a sütőből azonnal lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.

Tálalás

Ebből 40 db pogácsa lett.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!