Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Könnyű, puha, sajtos pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Könnyű, puha, sajtos pogácsa

60 dkg liszt
2 tojás
2 dl tejföl
25 dkg margarin
4 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5 dkg friss élesztő

Tetejére:

1 tojás
reszelt sajt
szezámmag
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt langyosra melegítjük mikróban, majd belekeverjük az élesztőt és hozzáadjuk a liszthez. Átgyúrjuk és 1-2 órát állni hagyjuk. Pihenés után háromszor meghajtogatjuk, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

Kiadós, pille könnyű, nagyon finom pogácsa.
Könnyű, puha, sajtos pogácsa Könnyű, puha, sajtos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!