Sajtos-tejfölös minipogácsák
Hozzávalók
Sajtos-tejfölös minipogácsák
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a tojás sárgáját, a zsírt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát kisujjnyi vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
A szokásos módon háromszor hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk.
A felső részt középre, az alsó rész rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit rá hajtjuk.
Ismét nyújtás, hajtogatás.
A harmadik nyújtás, hajtogatás után kisujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le.
Megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Sajtos-tejfölös minipogácsák
Hozzávalók
Sajtos-tejfölös minipogácsák
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a tojás sárgáját, a zsírt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát kisujjnyi vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
A szokásos módon háromszor hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk.
A felső részt középre, az alsó rész rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit rá hajtjuk.
Ismét nyújtás, hajtogatás.
A harmadik nyújtás, hajtogatás után kisujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le.
Megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?