Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos pogácsa (füstölt)

édesmézes receptje https://www.sutnijo.hu/profil/16505-edesmezes
Sajtos pogácsa (füstölt)
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Pogácsák kelt tésztából , Sajtos sütemények

Hozzávalók

tészta

  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 3-4 ek. tejföl
  • 2 tojás
  • 80 dkg liszt
  • 2 tk. só
  • késhegynyi bors
  • 10 dkg Trapista sajt reszelve
  • 20 dkg füstölt sajt reszelve
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tk. cukor

Tetejére

  • 1 -2 tojássárgája kenéshez
  • 10 dkg reszelt sajt füstölt
édesmézes édesmézes receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sajtot lereszeljük. Az élesztőt felfuttatjuk, pici tejben 2 tk. cukorral.

A tészta hozzávalóit ebben a sorrendben, gépbe tesszük, megkelesztjük. Vagy a tészta hozzávalóiból kézzel, tésztát gyúrunk, letakarva meleg helyen megkelesztjük.
Ujjnyi vastagságra nyújtjuk, 1x hajtogatjuk (nem muszáj), nyújtjuk, 1,5-2 cm vastagra, pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a pogácsákat tepsibe rakjuk kicsit távolabb egymástól, és 20 percig pihentetjük. Utána tojássárgájával lekenjük, megszórjuk sajttal. Az előmelegített sütő aljába vízzel teli lábast teszünk és így sütjük a pogácsákat 20-(25) percig.

Tálalás

Kb. 4 gáztepsi.

Tárolás

Másnap is finom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!