Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós pogácsa

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Túrós pogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pogácsák , Sós aprósütemények , Pogácsák kelt tésztából

Hozzávalók

A tésztához

  • 500 g búzaliszt
  • 500 g tehéntúró
  • 500 g vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 30 g élesztő
  • 20 g só

Kenéshez

  • 2 tojás

Tetejére

  • reszelt sajt
  • szezámmag
  • köménymag
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a kenést és hajtást.
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg. Szórjuk meg a sajttal és a magokkal.
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom, puha könnyű pogácsa lesz belőle.
Imádjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!