Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtosrúd a köbön

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtosrúd a köbön

1 kg liszt
6 kk. só
1 ek. cukor
1 egész tojás és egy tojássárgája
2 dl tejföl
1 kocka margarin
2 ek. zsír
3 dl langyos tej

Tetejére:

a kimaradt tojásfehérje
reszelt sajt
szezámmag
lenmag
mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Előző éjszaka már be lehet gyúrni és a hűtőbe tenni, ekkor nem kell, hogy langyosak legyenek a hozzávalók, csak ha aznap akarjuk sütni.
A lisztet átszitáljuk, bele egy nagy tálba. Hozzáadjuk a sót, cukrot, élesztőt, összekeverjük. A tejfölt elkeverjük a tojással, a margarint, zsírt meglangyítjuk (vagy szobahőmérsékletű állapotában felkockázzuk), hozzáadjuk a liszthez. Elkezdjük begyúrni (vagy a robotgép dagasztókarjára bízzuk), és hozzáadjuk a tejet, annyit, amennyi szükséges a rugalmas tésztához. Letakarjuk, pihenni hagyjuk egy éjszakára a hűtőben (ha aznap sütjük, akkor a mikró legkisebb fokozatán melegítjük 5 percig, és lefedve benne hagyjuk 30-45 percig). Átgyúrjuk, hajtogatjuk (nem muszáj), ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lekenjük a kissé villával felvert tojásfehérjével, megszórjuk a sajttal, meg mindenféle maggal össze-vissza, és pizzaszeletelővel (vagy derelyemetszővel) kb. 1 cm vékony rudakat vágunk.
Hideg sütőben kezdjük el sütni, de kb. 205 fokon (villanytűzhelynél).

Tálalás

Sok lesz belőle, de nem baj, mert nagyon finom, és sokáig friss marad!

Alternatív elkészítés

Zsír helyett tehetünk bele vajat is! Úgy is nagyon finom!
Sajtosrúd a köbön Sajtosrúd a köbön

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!