Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos-mogyorós stangli

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

Tésztához

  • 100 g pörkölt földimogyoró (nem sózott!)
  • 3 szál újhagyma
  • 125 ml víz
  • 25 g Rama
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 75 g búzaliszt
  • 15 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g reszelt sajt (pl. ementáli típusú)
  • 1 csapott teáskanál só

Elkészítés

Előkészítés

A földimogyorót apróra törjük vagy ledaráljuk. Az újhagymát megmossuk, lecsöpögtetjük és felkarikázzuk. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A Ramát a vízzel, a sóval és a borssal egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a keményítőt egy adagban hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 2 tojást egyenként a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. A harmadik tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, hogy az szép fényes legyen. Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről. Hagyjuk kihűlni.

Végül a sütőport elkeverjük a mogyoróval és a kihűlt tésztához keverjük, majd a reszelt sajtot és az újhagymát is a tésztához dolgozzuk.

A tésztát habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 2-3 cm) kb. 7 cm hosszú stanglikat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 17 perc

A megsült stanglikat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!