Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos-köménymagos rudacskák

Kisbari receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3604-kisbari
Sajtos-köménymagos rudacskák
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos rudak , Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 5 g cukor
  • kevés tej
  • 200-300 g trappista vagy más reszelhető sajt
  • köménymag
Kisbari Kisbari receptje

Elkészítés

Előkészítés

Lereszeljük a sajtot.

Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 1/2 dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, tojássárgát, sót, és kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk. Nem lehet lágy. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a másik tojássárgájával, sajtot és köménymagot szórunk rá. Hosszúkás darabokra vágjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük őket. 190 °C fokon világos rózsaszínűre sütjük. (Amíg aranypír nem lesz rajta.)

Tálalás

A képen látható mennyiségű rudacska készül a hozzávalókból.

Tárolás

Nincs tapasztalatom, mivel rögtön elfogyott. :)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Dupla adagot érdemes készíteni, ha vendégek érkeznek.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!