Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos-köménymagos rudacskák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos-köménymagos rudacskák

30 dkg liszt
22 dkg margarin
2 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
5 g cukor
kevés tej
200-300 g trappista vagy más reszelhető sajt
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Lereszeljük a sajtot.

Elkészítés

Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 1/2 dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, tojássárgát, sót, és kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk. Nem lehet lágy. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a másik tojássárgájával, sajtot és köménymagot szórunk rá. Hosszúkás darabokra vágjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük őket. 190 °C fokon világos rózsaszínűre sütjük. (Amíg aranypír nem lesz rajta.)

Tálalás

A képen látható mennyiségű rudacska készül a hozzávalókból.

Tárolás

Nincs tapasztalatom, mivel rögtön elfogyott. :)

Alternatív elkészítés

Dupla adagot érdemes készíteni, ha vendégek érkeznek.
Sajtos-köménymagos rudacskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!