Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos rúd /amit nem lehet abbahagyni/

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Sajtos rúd /amit nem lehet abbahagyni/
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos rudak , Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 1 evőkanál (csapott) tengeri só /ízlés szerint/
  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek.
A 2 dkg élesztőt elkeverni a tejfölben.

A lisztet, a Ramával és a sóval elmorzsoljuk majd hozzáadni a 2 dl tejfölben elkevert élesztőt, az 1 egész tojást, és 7,5 dkg reszelt sajtot. Jól kidolgozzuk a tésztát, és 4 cipóra osztjuk. Majd egyesével késhegynyi vastagságúra kb. 40 cm x 30 cm kinyújtjuk. A másik tojást villával felverjük és megkenjük vékonyan a tésztát, én erre reszelem rá a sajtot. Derelye vágóval kb. 2 cm x 10 cm csíkokat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 10-15 percig sütjük. Lehet kicsit pirosabbra is sütni az is finom. Sokáig elálló tészta.

Tálalás

Ez az adag nekem 6 nagyobb tepsi volt. De ha elkezdjük enni nem lehet abbahagyni, olyan finom.

Tárolás

Szobahőmérsékleten konyharuhával letakarva sokáig eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Aki szereti köménymaggal is meghintheti. Én 1 cipót köménymaggal készítettem és pirosabbra sütöttem, mert így szeretjük.

Vélemények

Erzsébet

Erzsébet
2019.03.20. | 20:40

A recept tökéletes, én még csak frissen kóstoltam, mert ma sütöttem meg. A ropogósabb állaghoz én 2-3 mm vékonyra nyújtottam, légkeveréses sütőben 180 fokon 15 percig sütöttem, mert utazáshoz csomagolom. Gratulálok!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!