Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors, sajtos rúd

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors, sajtos rúd

1 csomag fagyasztott leveles tészta (500 g)
1 tojássárgája
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten vagy mikrohullámú sütő kiolvasztó fokozatán felengedjük.

A sütőt előmelegítjük: alul-felül (nem légkeveréses) fokozaton 220°C-ra.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítés

A felengedett levelestésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-5 mm vastagságúra, a tészta sütés közben fel fog emelkedni.

Ízlés szerint 3-5 cm hosszú rudacskákra vágjuk, derelye szaggatóval cakkos lesz a szélük, de egy pizza szeletelő is megteszi.

A rudacskákat a tepsibe tesszük, a tetejüket egy tojássárgájával megkenjük, sajttal (reszelt trappista vagy füstölt) megszórjuk.

Forró sütőben, középen, 12-14 perc alatt megsütjük, melegen tálaljuk.

Tálalás

30-40 db sajtos rúd lesz belőle.

Tárolás

Max. 30 perc (ezalatt az idő alatt elkapkodják).

Alternatív elkészítés

A füstölt sajt gyorsabban megpirul, mint a trappista, így ennek a változatnak pirultabb lesz a teteje.
Szórhatunk rá szezámmagot is sajt helyett.
Gyors, sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!