Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos-párizsis csavart rudak

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Sajtos-párizsis csavart rudak
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos rudak , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • 5 dkg margarin

Töltelékhez

  • 15 dkg párizsi
  • 1 szalámis tömlős sajt

Tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 2 tk. szezámmag

Átgőzöléshez

  • 2 ek. tej
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A virslit apróra kockázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd téglalap alakúra, fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a tömlős sajttal.
A tésztalapot képzeletben kettévágjuk és az egyik felére szórjuk a párizsit, majd az üres felét ráfordítjuk.
Kézzel kicsit megnyomkodjuk a tésztát, majd háromujjnyi (kb. 4 cm) széles sávokat vágunk.
A sávokat hosszában kettévágjuk úgy, hogy felül, ahol ráhajtottuk, kb. 1 cm hosszan nem metsszük át, majd elkezdjük a két szárát összecsavarni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.
Lekenjük a tésztás részt egy tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
Hagyjuk kb. 25 percet még kelni.
180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Tálalás

9 rúd lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Természetesen más felvágottal, sonkával is készíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!