Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos-párizsis csavart rudak

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 tk. cukor
2 tk. só
5 dkg margarin

Töltelékhez:

15 dkg párizsi
1 szalámis tömlős sajt

Tetejére:

1 tojássárgája
2 tk. szezámmag

Átgőzöléshez:

2 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A virslit apróra kockázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd téglalap alakúra, fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a tömlős sajttal.
A tésztalapot képzeletben kettévágjuk és az egyik felére szórjuk a párizsit, majd az üres felét ráfordítjuk.
Kézzel kicsit megnyomkodjuk a tésztát, majd háromujjnyi (kb. 4 cm) széles sávokat vágunk.
A sávokat hosszában kettévágjuk úgy, hogy felül, ahol ráhajtottuk, kb. 1 cm hosszan nem metsszük át, majd elkezdjük a két szárát összecsavarni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.
Lekenjük a tésztás részt egy tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
Hagyjuk kb. 25 percet még kelni.
180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Tálalás

9 rúd lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Természetesen más felvágottal, sonkával is készíthető.
Sajtos-párizsis csavart rudak Sajtos-párizsis csavart rudak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!