Sajtos-párizsis csavart rudak
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Átgőzöléshez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A virslit apróra kockázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd téglalap alakúra, fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a tömlős sajttal.
A tésztalapot képzeletben kettévágjuk és az egyik felére szórjuk a párizsit, majd az üres felét ráfordítjuk.
Kézzel kicsit megnyomkodjuk a tésztát, majd háromujjnyi (kb. 4 cm) széles sávokat vágunk.
A sávokat hosszában kettévágjuk úgy, hogy felül, ahol ráhajtottuk, kb. 1 cm hosszan nem metsszük át, majd elkezdjük a két szárát összecsavarni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.
Lekenjük a tésztás részt egy tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
Hagyjuk kb. 25 percet még kelni.
180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sajtos-párizsis csavart rudak
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Átgőzöléshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A virslit apróra kockázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd téglalap alakúra, fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a tömlős sajttal.
A tésztalapot képzeletben kettévágjuk és az egyik felére szórjuk a párizsit, majd az üres felét ráfordítjuk.
Kézzel kicsit megnyomkodjuk a tésztát, majd háromujjnyi (kb. 4 cm) széles sávokat vágunk.
A sávokat hosszában kettévágjuk úgy, hogy felül, ahol ráhajtottuk, kb. 1 cm hosszan nem metsszük át, majd elkezdjük a két szárát összecsavarni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk.
Lekenjük a tésztás részt egy tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
Hagyjuk kb. 25 percet még kelni.
180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?