Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtosrúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtosrúd

1 kg liszt
25 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
1,5 dl tej
2 kk. cukor
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 tojás
2 dl tejföl

Kenni:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót és belemorzsoljuk a margarint. A reszelt sajtból 15 dkg-ot beleforgatunk a lisztbe. Hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, a tejfölt és a tojást. Jól átgyúrjuk és kelni hagyjuk.
Ha megkelt kinyújtjuk 2 cm vastagra, lekenjük tojással, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Rudakat vágunk belőle és megsütjük.
Sajtosrúd Sajtosrúd Sajtosrúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
85 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!