Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós -sajtos rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sós -sajtos rúd

1 kocka margarin
50 dkg liszt
1,5 dl tej
1 mokkáskanál cukor
3 dkg élesztő (csapott evőkanál)
1 tojás
1 tojássárgája
reszelt sajt a tetejére,esetleg kömény vagy szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az egész tojást, a futtatott élesztőt és összegyúrjuk. Kb.15 percet kelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal esetleg kömény vagy szezámmaggal. Rudakra vágjuk, vajazott, lisztezett sütőlemezen előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg szép színe nem lesz. (kb. 20-25perc)
Sós -sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!