Kelt leveles rudak
Hozzávalók
Kelt leveles rudak
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a tejfölt, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk.
A margarint habosra kavarjuk, majd a felét egy kanál domború oldalával a tésztára kenjük.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk.
A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.
Ismét elnyújtjuk és megkenjük a maradék margarinnal.
A fenti hajtogatást megismételjük, megint 20 percet pihentetjük.
Ujjnyi vastagra elnyújtjuk. (A szélét tetszés szerint levághatjuk.)
Egy lisztbe mártott éles késsel rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.
Amíg a sütőt előmelegítjük, kb. 20 percet kel még a tepsiben.
Egy tojás sárgájával lekenjük a tetejét, de ne engedjük a rudak oldalára lecsorogni.
A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
190 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Kelt leveles rudak
Hozzávalók
Kelt leveles rudak
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a tejfölt, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk.
A margarint habosra kavarjuk, majd a felét egy kanál domború oldalával a tésztára kenjük.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk.
A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.
Ismét elnyújtjuk és megkenjük a maradék margarinnal.
A fenti hajtogatást megismételjük, megint 20 percet pihentetjük.
Ujjnyi vastagra elnyújtjuk. (A szélét tetszés szerint levághatjuk.)
Egy lisztbe mártott éles késsel rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.
Amíg a sütőt előmelegítjük, kb. 20 percet kel még a tepsiben.
Egy tojás sárgájával lekenjük a tetejét, de ne engedjük a rudak oldalára lecsorogni.
A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
190 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?