Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt leveles rudak

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt leveles rudak

50 dkg liszt
2 púpos tk. só
2 dl víz
3 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
1 ek. étolaj
12 dkg tejföl
25 dkg margarin (a hajtogatáshoz)
1 tojássárgája (a lekenéshez)
5 dkg sajt (a tetejére)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, meghintjük a cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a tejfölt, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk.
A margarint habosra kavarjuk, majd a felét egy kanál domború oldalával a tésztára kenjük.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk.
A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.
Ismét elnyújtjuk és megkenjük a maradék margarinnal.
A fenti hajtogatást megismételjük, megint 20 percet pihentetjük.
Ujjnyi vastagra elnyújtjuk. (A szélét tetszés szerint levághatjuk.)
Egy lisztbe mártott éles késsel rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.
Amíg a sütőt előmelegítjük, kb. 20 percet kel még a tepsiben.
Egy tojás sárgájával lekenjük a tetejét, de ne engedjük a rudak oldalára lecsorogni.
A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
190 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

20 db rudacska sült ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.
Kelt leveles rudak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!