Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos tekeredő

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sajtos tekeredő
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Sajtos sütemények , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 15 darabhoz

Túrós tésztához

  • 300 g búzaliszt
  • 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 125 g sovány túró
  • 100 ml víz
  • 100 ml olaj

Töltelékhez

  • 1 kisebb póréhagyma (kb. 200 g)
  • 1 pohár/140 g tejföl (20%-os zsírtartalmú)
  • 200 g Gouda sajt (szeletelve)
  • 200 g füstölt sonka (pl. Serrano, szeletelve)

Elkészítés

Előkészítés

A póréhagymát vékony karikára vágjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk sokáig, mert a massza ragadni fog.) A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd egy 45x30 cm-es lappá nyújtjuk.

A tésztát a tejföllel megkenjük, majd egyenletesen megszórjuk a sajttal, sonkával és a póréhagymával. A tésztalapot mindkét végétől (hosszabbik oldalon, a tészta közepéig) feltekerjük. A hengert kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

Ha megsült, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A sütemény melegen a legfinomabb.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Póréhagyma helyett cukkinivel (200 g) is elkészíthetjük a süteményt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!