Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos-burgonyás kosárka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

12 darabhoz

Tésztához

  • 250 g búzaliszt (vagy búzaliszt és tönkölybúzaliszt feles keveréke)
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 150 ml tejföl
  • 1 teáskanál zöldfűszer keverék
  • 75 ml fehérbor vagy víz
  • 1 csipet só
  • Frissen őrölt bors

Töltelékhez

  • 400 g burgonya
  • 1 kicsi, érett körte
  • 50 g szárított paradicsom (olajban pácolt)
  • 1 hagyma
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 150 ml tejföl
  • 1 teáskanál zöldfűszer keverék
  • fél teáskanál só
  • frissen őrölt bors és mustármag ízlés szerint
  • 150 g reszelt sajt
  • 1 csapott evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő

Ezenkívül

  • 4 szelet bacon szalonna
  • 1-2 evőkanál tisztított tökmag a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. A reszelt burgonyát kinyomkodjuk.

A körtét megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot lecsöpögtetjük, vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. A muffin sütőformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást, a tejfölt, a fűszereket, a reszelt sajt felét, a keményítőt, a paradicsomot, a hagymát, a körtét és a reszelt burgonyát jól elkeverjük.

A lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) 3-5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. Minden szeletet golyóvá formázzuk, majd kb. 10 cm átmérőjű lapokká nyújtjuk. A tésztalapokat a sütőformába helyezzük, villával a felületüket megszurkáljuk.

A tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk.

A bacon szalonna szeleteket elharmadoljuk, és 1-1 szalonna szeletet a muffinokra helyezünk, tetejüket a tökmaggal és a maradék sajttal megszórjuk. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint néhány körteszelettel díszítve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!