Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos falatok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 35 darabhoz

Tésztához

  • 250 ml tej
  • 60 g Rama
  • Fél kávéskanál só
  • Frissen őrölt bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 125 g búzaliszt
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g Ementáli sajt
  • 75 ml tejszín vagy tejföl

Elkészítés

Előkészítés

A sajtot lereszeljük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Tészta:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet a sóval, borssal és a szerecsendióval elkeverjük, és a forró vajas tejhez adjuk, majd sima tésztává keverjük. A masszát folyamatos kevergetés közben addig főzzük, amíg elválik az edény falától, majd egy keverőedénybe öntjük. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. A kihűlt tésztához végül hozzáadjuk a sütőport, a sajtot és a tejszínt.

Az előkészített tepsibe egy kiskanál segítségével diónyi halmokat formázunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütő ajtaját, nehogy a sütemény összeessen.

A megsült falatokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!