Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos ropogós

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sajtos ropogós
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos sütemények , Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 40 darabhoz

Kelt tésztához

  • 175 ml tej
  • 375 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 2 teáskanál só
  • kevés frissen őrölt bors

Ezenkívül

  • 100 g lágy vaj
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej
  • 125 reszelt sajt (pl. ementáli típusú)
  • édes őrölt fűszerpaprika
  • mák
  • szezámmag
  • tökmag

Elkészítés

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet valamint a többi hozzávalót, és először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (dagasztó spirállal) 5 percig sima tésztává dagasztjuk.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 30 x 40 cm lappá nyújtjuk. A tésztát lágy vajjal vékonyan megkenjük, hosszanti oldal mentén kettéhajtjuk, majd a vajjal a tészta tetejét ismét megkenjük. Hosszanti oldala mentén újra kettéhajtjuk, és így egy kb. 30 x 40 cm lappá újra kinyújtjuk. A folyamatot újra ismételjük, végül kb. fél cm vastagságú tésztalappá nyújtjuk. A tésztából tetszőleges formákkal különböző motívumokat szaggatunk, majd azokat a tepsibe fektetjük, és kb. 15 percet hagyjuk pihenni.

A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a formák tetejét megkenjük. Ízlés szerint reszelt sajttal, paprikával, olajos magvakkal megszórjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!