Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó sajtos roládja

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó sajtos roládja

1 cs. mirelit leveles vajastészta

Krém:

3 evőkanál liszt
2 dl tej
2 tojássárgája
2 natúr camphing sajt (az egyik lehet füstölt sajt)
10 dkg tea vaj
30 dkg trapista sajt
só /ízlés szerint/

tészta kenéséhez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ha van habroló forma előszedjük A mirelit tésztát szobahőmérsékletűre kiolvasztjuk . A tojást felverjük a kenéshez.

Elkészítés

A kiolvasztott tésztát kb. 16 cm x 60 cm-re kinyújtani, és 2 cm x 60 cm csíkokat vágni, amit ha van habroló formánk a fémroládra, vagy fakanálra feltekerni. Én azt a leveles tésztát szoktam venni, amiben 3 db van. Így 24 db rolóm lesz. Megkenem a tojással forró sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm. A lisztet elkeverem a tojássárgájával és a tejjel sűrű krémet főzök, hozzákeverem a vajat a camphing sajtot, sót és a 20 dkg reszelt sajtot. Ezzel töltöm meg a roládokat, és a két végét belenyomom a reszelt sajtba. Ha van hozzá forma nagyon gyorsan elkészíthető finom sajtos csemege.

Tálalás

24 db sajtrolád lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben.
Margó sajtos roládja Margó sajtos roládja

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!